Szexuális tanácsadás Győrben

Bemutatkozás

Fontosnak tartottam azt, hogy ezen szép hivatás mögött, melynek révén emberek, párok (nemi) életének jobbá tételéhez járulhatok hozzá, a segítő szándék mellett tudományos ismeret, szakmaiság húzódjék meg. Korábban tanári, majd teniszedzői képzéseim során a pszichológia jelentős szerepet játszott. Már akkor kiemelt érdeklődéssel tanulmányoztam dr. Lux Elvira, Magyarország valaha volt legkiválóbb szexuálpszichológusának munkásságát. Nagy örömömre szolgált, hogy aztán az ő tanítványától, dr. Rusz Edittől, a ma legelismertebb magyar szex-tudóstól tanulhattam a személyesen általa vezetett szakmai képzésen, s így lettem szexuálterapeuta 2016-ban. Immár több, mint hat éve végzem szexuális tanácsadói munkám Győrben. Ez idő alatt többszáz elégedett kliensemmel való együttműködés az ő számukra a remélt változást, az én  számomra pedig a tapasztalat széles körét hozta. Hiszem a folyamatos fejlődés erejét;pszichológus alapdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetem BTK BA-n szereztem. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem mesterképzésében veszek részt klinikai szakirányon.

Hiszem, hogy mindannyian vágyjuk az örömteli nemi életet, a meghitt intimitást, a kölcsönös örömszerzés eufóriáját, a szeretet kifejeződésének ezen csodálatos formáját. Ám előfordul, hogy érzelmeink, vágyaink kifejezésre juttatása nehézségekbe ütközik. Szexuális fennakadások, problémák mindannyiunk életében adódnak. Adódnak, nem pedig adódhatnak. Ahogy mondani szokás, csak aki nem csinálja, annak nem adódik nehézsége (vagy pont ez az illető legnagyobb bánata, lásd: nem kívánt késői szüzesség)…

Vannak könnyen áthidalható problémák és vannak olyanok, amelyek kívül esnek már az illető vagy a illető pár hatáskörén. Ön, aki ezen sorokat olvassa, már bizonyosan rendelkezik szexuális kulturáltsággal, hisz éppen lépéseket tesz egy boldogabb létezés felé. Azzal a felismeréssel, hogy bár nemi vágyunk ösztönös, ám nemi szerepünk, viselkedésünk tanulható, megváltoztatható, újítható vagy új alapokra helyezhető, megtette az első lépést a megoldás felé. 

Főoldal